Nehodu na Blanensku nepřežil řidič osobního vozu

Černá Hora (Blanensko) - Hlavní tah ze Svitav na Brno dnes na několik hodin zablokovala tragická dopravní nehoda. Řidič osobního auta v dešti nezvládl zatáčku a vjel přímo pod kola protijedoucímu autobusu. Čelní srážku nepřežil. V autobusu bylo zraněno pět cestujících, které odvezli záchranáři s lehčími poraněními do nemocnice.

Čtyřiašedesátiletý řidič zeleného peugeotu projížděl před půl šestou frekventovanou silnicí I/43 od Lipůvky ve směru na Svitavy. Osudná se mu stala pravotočivá zatáčka asi kilometr před Černou Horou. Na kluzké silnici nezvládl řízení a smykem sjel do levého pruhu. Řidič protijedoucího autobusu už nedokázal čelní srážce zabránit.

Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem a zemřel ještě před příjezdem záchranné služby. Zasahující týmy na místě ošetřily pět osob - tři muže a dvě ženy. Všichni utrpěli lehká zranění, většinou se jednalo o povrchní poranění a zhmožděniny a po prvotním ošetření byli převezeni do zdravotnického zařízení, informovala Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje. Lékařka na místě vyšetřila také ženu, která nebyla zraněná, ale postihla ji náhlá slabost.