Termín zahájení procesu v kuřimské kauze soudce nehodlá měnit

Brno - Soudce Pavel Göth nehodlá měnit kvůli výhradám obhájců termín zahájení procesu v kuřimské kauze. Hlavní líčení začne u Krajského soudu v Brně 17. června, a to i přes novou žádost obhájců Kateřiny Mauerové a Hany Bašové o doplnění obžaloby. Advokáti nařkli v uplynulých dnech z podjatosti soudní znalkyni Martu Skulovou, která vypracovala psychologické posudky týraných chlapců Ondry a Jakuba. Do konce příštího týdne chce Göth o všech výhradách rozhodnout.

„Zatím rozhodně nevidím důvod zahájení procesu jakkoli oddalovat. I kdyby měli obhájci pravdu, není třeba termín líčení měnit. Prostě by se jen dokazování odehrálo trochu jinak,“ uvedl soudce. Informace k výhradám advokátů by měl dostat od Skulové a brněnského dětského krizového centra Klokánek ještě tento týden.

Obhájci Mauerové a Bašové psycholožce vytýkají, že dala Klokánku sponzorský dar 5000 korun v době, kdy byla většina posudků hotová. Navíc podal jeden z obhájců podnět na Klokánek k Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.