Opilý řidič zavinil nehodu na Jablonecku

Jablonec nad Nisou - Smrtelná nehoda zablokovala dnes ráno výpadovku z Jablonce nad Nisou směrem na Prahu. Opilý dvacetiletý řidič tam krátce po šesté hodině vyjel do protisměru, kde se srazil se dvěma vozy. Čtyřicetiletý řidič prvního automobilu na místě zemřel, ve druhém voze byl těžce zraněn řidič a lehce spolujezdec. Viník nehody byl zraněn lehce, v nejbližších hodinách bude obviněn z ublížení na zdraví, uvedla mluvčí jablonecké policie Ludmila Knopová. Muži hrozí až dva roky vězení.

Nehoda se stala v místě, kde jsou směrem na Jablonec dva pruhy a v opačném jen jeden. Dvacetiletý řidič z Turnova jel směrem do Jablonce, proč se dostal až do protisměru, když měl na své straně dva pruhy, není jasné. Na vině mohl být podle Knopové alkohol. „Řidiči při dechové zkoušce naměřili téměř promile alkoholu v krvi, skutečnou hladinu ukáže krevní zkouška,“ dodala Knopová.

Mladý řidič ve svém Seatu Leon v protisměru nejprve naboural do protijedoucí Škody Favorit, vzápětí se střetl i s Felicií, která jela za ním. Řidič ve Favoritu svým zraněním podlehl na místě, řidič a spolujezdec v dalším autě vyvázli se zraněním.Nehoda na více než tři hodiny zablokovala hlavní tah z Jablonce na Prahu.