Dítě, které spadlo v Mostě z balkonu, po 12 dnech zemřelo

Most - Čtyřletý chlapec, který 8. května spadl z balkonu v sedmém patře jednoho z domů v mosteckém sídlišti Chanov, v pondělí večer v pražské motolské nemocnici vážným zraněním podlehl. Od přijetí dítěte na anesteziologicko-resuscitační oddělení motolské nemocnice, kam jej přepravil vrtulník, byl jeho stav velmi vážný a nezlepšoval se.

Policisté zjišťují, jak dítě spadlo a případnou odpovědnost jeho rodičů. „Kriminalisté okolnosti neštěstí nadále vyšetřují, nikdo zatím nebyl z ničeho obviněn. Bude se čekat i na výsledek pitvy, která se uskuteční tento týden. Měla by ozřejmit příčinu smrti. Komisař přizval i znalce z oboru zdravotnictví a forenzní biomechaniky,“ uvedla Světláková.

U podobných případů hrozí rodičům či odpovědným lidem trestní stíhání. Například v roce 2004 kriminalisté obvinili rodiče devítiměsíčního kojence, který vypadl z balkonu v prvním patře panelového domu v Ostravě-Zábřehu. Chlapec pád přežil. Podle kriminalistů ale nehodu zavinili rodiče svou nepozorností. Čtyřiadvacetiletý pár proto obvinili z ublížení na zdraví z nedbalosti.