Rodiče zmizelého Jakuba myslí, že se stal obětí únosu

Havlíčkův Brod - Po týdnu, který dnes uplynul od zmizení devítiletého Jakuba Šimánka z Havlíčkova Brodu, je policejní pátrání stále na mrtvém bodě. Zoufalí rodiče jsou na pokraji psychických i fyzických sil. Protože ani za pomoci psů a policejních potápěčů se chlapce nepodařilo najít, přiklánějí se rodiče stále více k názoru, že jejich syn se stal obětí únosu.

„Nikdo nás však za celých osm dní nezkontaktoval,“ řekl dnes Jakubův otec Hynek Blaško. Podle policejního mluvčího Bohuslava Rady jsou však stále ve hře všechny verze pátrání, kriminalisté neupřednostňují žádnou z nich.

Policii se stále nepřihlásil muž, který údajně chlapce viděl na dětském hřišti v parku Budoucnost. Jeho identikit s popisem policisté zveřejnili v minulých dnech. Podle Blaška byl tento muž viděn na hřišti už v sobotu, den před Jakubovým zmizením. „Je možné, že si typoval budoucí oběť,“ spekuluje Blaško. Pokud byl chlapec unesen, může být už v zahraničí, nebo se stal obětí devianta, domnívá se otec.

Oba rodiče podle Blaška oceňují nasazení, které policie případu věnuje. „Ti lidé dřou, padají na hubu, prověřují sebemenší detaily, dokonce i informace senzibilů,“ říká Blaško.

Pátrání po Jakubovi trvá už od minulé neděle, kdy si odpoledne po 14:00 odešel hrát do parku. Matka ho večer neúspěšně hledala, ve 21:30 oznámila jeho zmizení na policii.

Vydáno pod