Při nehodě na Trutnovsku zemřeli čtyři Poláci

Hradec Králové - Při nehodě osobního automobilu na hlavním silničním tahu mezi Vrchlabím a Trutnovem u Rudníku zemřeli dnes odpoledne čtyři Poláci. Další cestující ve voze utrpěl těžké zranění. Silnice byla v místě nehody několik hodin uzavřená, policie ji znovu otevřela po vyproštění vraku vozidla před 20:00, uvedl mluvčí trutnovské policie Udo Ertner.

Automobil před 13:30 vyjel v mírné zatáčce ze silnice a narazil do několika stromů. Vůz se při havárii obrátil na střechu. Hasiči, kteří na místě nehody zasahovali, museli ze zcela zdemolovaného osobního auta vyprostit mrtvá těla i zraněného pasažéra. Byl s podezřením na poranění břicha a pánve letecky převezen do hradecké fakultní nemocnice, řekl ředitel hradecké záchranné služby Ladislav Žabka.

Policie také nadále vyšetřuje příčinu nehody, dosud neurčila ani výši škody, která při srážce vznikla. „Vyšetřovatel si vyžádá znalecký posudek, který by mohl objasnit příčinu dopravní nehody,“ řekl Ertner.

Poslední nehoda v hradeckém kraji se čtyřmi mrtvými se stala v listopadu 2005 u Černožic na Královéhradecku. Při srážce dvou aut a kamionu tam zemřeli tři ženy a jeden muž. Čtyři mrtvé si vyžádala i srážka osobního auta s kamionem u Lovčic na Hradecku v červnu 2004. Tři lidské životy si vyžádala srážka osobního automobilu a motocyklu v obci Dolní Přím na Královéhradecku loni v červnu. Tři lidé zemřeli i v lednu 2006 při srážce tří aut na namrzlé silnici u Sobotky na Jičínsku.