Řidiče čeká na Táborsku několik uzavírek

Tábor - Několik dopravních uzavírek a omezení čeká řidiče na Táborsku. Od středy se kvůli stavbě kruhového objezdu uzavře jeden jízdní pruh na I/3 v Plané nad Lužnicí, od příštího pondělka neprojedou automobily po nejfrekventovanější táborské křižovatce Černé mosty a příští úterý začíná uzavírka mostu přes Lužnici v táborské čtvrti Čelkovice, informovala o tom dnes táborská radnice.

Budovaný kruhový objezd zkomplikuje dopravu v Plané nad Lužnicí od 21. května do 28. června. Řidiči projedou kyvadlově jedním jízdním pruhem, provoz budou řídit semafory. Omezení dopravy na I/3 u Plané, kudy projíždějí desetitisíce aut každý den, dříve provázely i vážné dopravní nehody.

Křižovatka Černé mosty v Táboře, kde denně projede 20.000 automobilů a v dopravní špičce se u ní tvoří dlouhé kolony, bude neprůjezdná od 26. května zhruba čtyři týdny. Řidiči se důležité spojnici v centru města vyhnou pouze po obchvatu Tábora. Uzavřené bude křížení ulici Budějovická, Soběslavská a Chýnovská a zhruba 100 metrů chodníků přiléhajících k Budějovické ulici. Důvodem je oprava povrchu silnic a chodníků poškozených stavbou IV. železničního koridoru.

Od 27. května do 7. listopadu automobily neprojedou ani po mostě na v Táboře-Čelkovicích, protože most se bude opravovat. Objízdná trasa povede přes Slapy, Malšice, Lom, Zhoř u Tábora, Planou nad Lužnicí, Sezimovo Ústí zpět do Tábora. Linková autobusová doprava bude jezdit beze změny, trasa MHD povede po objížďce. Zrušena bude zastávka Pajedla a nahradí ji zastávka Švehlův most.