Osm lidí zahynulo v úterý na silnicích

Praha - Uplynulé úterý se zapíše mezi letošní nejtragičtější dny na silnicích. Podle předběžné statistiky zahynulo při nehodách osm lidí, z toho polovina při kolizi osobního auta s polskou posádkou u Rudníku na Trutnovsku. Osobní vozidlo tam odpoledne vyjelo v mírné zatáčce ze silnice a narazilo do několika stromů. Vůz se při havárii obrátil na střechu.

Při uvedené nehodě zemřeli čtyři Poláci. Další cestující ve voze utrpěl těžké zranění, je už ale mimo ohrožení života. Má pohmožděné břicho a hrudník a také zlomenou nohu. Silnice v místě nehody byla v úterý několik hodin uzavřená.

Včerejší den byl stejně tragický jako sobota 23. února, kdy také při nehodách zahynulo osm lidí. Nejtragičtějším dnem letošního roku pak byla středa 13. února, kdy si dopravní kolize vyžádaly deset lidských životů. Tehdy srážku tří vozů u Panenského Týnce na Lounsku nepřežilo osm mužů.

Podle předběžné policejní statistiky se v úterý stalo 503 nehod, zemřelo osm lidí, 12 lidí utrpělo těžké a 55 lehké zranění. Nepřiměřená rychlost byla příčinou 63 nehod a 74 řidičů nedalo přednost v jízdě. Čtyři oběti si vyžádaly kolize v Královéhradeckém kraji, dva lidé zemřeli na silnicích ve Středočeském kraji a po jednom v Jihomoravském a Libereckém kraji. Hmotná škoda byla téměř třicet milionů korun.