Zraněný řidič je po vážné nehodě u Rudníku mimo ohrožení života

Hradec Králové - Šestadvacetiletý polský řidič, který jako jediný přežil tragickou dopravní nehodu osobního automobilu u Rudníku na Trutnovsku, při které v úterý odpoledne zemřeli čtyři jeho krajané, je mimo ohrožení života. Má pohmožděné břicho a hrudník a také zlomenou nohu, uvedl náměstek ředitele hradecké fakultní nemocnice Zdeněk Tušl. Policie nehodu stále vyšetřuje, příčinou byla zřejmě nepřiměřená rychlost.

„Muž je při vědomí, komunikuje s lékaři, během dnešního dne ho ale čekají další vyšetření. Jeho stav je stabilizovaný,“ řekl Tušl, který nechtěl odhadovat, kdy by mohl být muž převezen do Polska.

Vůz Ford Scorpio havaroval ve 13:25 na hlavním silničním tahu mezi Trutnovem a Vrchlabím. „Řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a při projíždění pravotočivé zatáčky vyjel s vozidlem částečně vpravo mimo vozovku. Zde dostal smyk a přejel do protisměru, kde se převrátil na levý bok a narazil do tří vzrostlých stromů,“ uvedla Lenka Burýšková z východočeské policejní správy.

Šestadvacetiletého řidiče převezl vrtulník do nemocnice, další Poláci ve věku 23, 25, 27 a 31 let při nehodě zemřeli. Při nehodě bylo vozidlo zcela zničeno, výši škody policie vyčíslila na 50 000 korun. Podle mluvčího trutnovské policie nebyl v souvislosti s nehodou dosud nikdo obviněn.