V Chodově našli policisté největší pěstírnu marihuany v regionu

Chodov (Sokolovsko) - Největší pěstírna marihuany, kterou kdy našli policisté v západočeském regionu, byla objevena ve středu odpoledne v Chodově na Sokolovsku. Rostliny marihuany různých velikostí našli kriminalisté ve dvou patrech bývalého skladu. Policisté zadrželi celkem 3000 rostlin konopí a zatkli dva muže.

„Policisté v odpoledních hodinách prohledávali celkem tři vytipované objekty v Chodově. V jednom z nich jsme objevili rozsáhlou pěstírnu marihuany. Přímo na místě jsme také zadrželi dva muže vietnamské národnosti,“ uvedla mluvčí sokolovské policie Andrea Kávová. Část rostlin policisté odvezli do laboratoře, aby zjistili kvalitu drogy. Zbytek postupně zlikvidují.

Policisté při vyšetřování zjistili, že jeden z dvojice, dvaadvacetiletý muž v pěstírně i přespával a staral se o rostliny. „Nyní byli oba zadržení vyslechnuti, umístěni do policejní cely a čeká je obvinění z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů s trestní sazbou až 10 let,“ dodala Kávová.

Pěstírna byla profesionálně vybavená. Systém automaticky zavlažoval rostliny v květináčích. Časový spínač spouštěl umělé osvětlení a pro lepší růst používali speciální hnojivo. Muži měli objekt pronajatý měsíc a půl.

Za poslední týden je to už druhá odhalená pěstírna marihuany v Karlovarském kraji. Tu první, menší, policie našla v Kladrubech u Teplé. V obou případech zatím není jasné, pro jaký trh byla droga určena.

„Otázka je, jestli to je na kšeft jako omamná látka, nebo jestli část už toho taky nejde do prodeje jako léčivá rostlina, toto je nový fenomén a ještě budeme muset chvíli počkat, kam to vlastně mělo směřovat,“ říká šéfpsycholog Drop-In Ivan Douda.

Vydáno pod