Představenstvo České lékařské komory jednomyslně odmítlo reformu

Praha - Představenstvo České lékařské komory dnes jednomyslně odmítlo reformu, kterou připravuje ministr zdravotnictví Tomáš Julínek (ODS). Označilo ji za nevyzkoušený experiment, který bude ku prospěchu zdravotních pojišťoven, ale na úkor pacientů i lékařů. Představenstvo vyzvalo ministra, aby své návrhy stáhl zpět, a požádalo o jednání premiéra Mirka Topolánka i představitele koaličních stran. Novinářům to po jednání představenstva řekl prezident ČLK Milan Kubek.

„Situace českého zdravotnictví není tak špatná, že by vyžadovala okamžité revoluční změny prosazované silou bez diskuse s představiteli zdravotníků a pacientů. Představenstvo doporučuje ke schválení pouze zákon o zdravotnické záchranné službě a zákon o speciálních zdravotních službách. Ostatní odmítá,“ řekl Kubek.

Představenstvo podle Kubka zve k jednání o reformě odborné týmy koaličních stran a na 5. června svolává mimořádnou poradu předsedů sdružení komory celé republiky spolu s představenstvem, na něž budou pozváni hosté z řad akademické obce a lékařské veřejnosti.