Požár zničil osobní auto u Lešné na Vsetínsku

Lešná - Rozsáhlý požár zničil dopoledne u Lešné na Vsetínsku osobní auto Audi A6. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí. Před příjezdem hasičů se snažil požár uhasit sám řidič, informoval na webu mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Požár se rychle šířil i přes pomoc řidiče projíždějícího kamionu a snaha o záchranu auta byla marná. Nepomohly ani další přinesené hasicí přístroje z nedaleké firmy. Osm vozů projelo kolem hořícího auta, aniž by zastavilo.

Hasiči na místo přijeli jen za sedm minut od výjezdu, ale už v době, kdy celé auto bylo v plamenech. Při zásahu se hasičům podařilo odtlačit do bezpečí přívěsný vozík s nákladem papíru. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn, dodal Mitáček. 

Řidič uvedl, že při jízdě s přívěsným vozíkem ucítil uvnitř vozu zápach. Auto odstavil u silnice a šel se podívat do motorového prostoru. Tam však nic nezjistil a náhle si všiml, že hoří uvnitř vozu na zadních sedadlech.

Po zastavení a otevření dveří došlo k rozhoření převáženého nákladu papíru. Požár se přes hořící papír velmi rychle šířil a poškodil prakticky celé auto. Majitel jen stačil odpojit vozík a zoufale hledal pomoc u projíždějících řidičů.

Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně technická závada na autobaterii pod zadním sedadlem, odkud se požár rozšířil na převážený papír. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 150 000 korun.