Nestůj, pojď se přidat, zve děti Bambiriáda

Praha - Stolní hry, jízdu na dřevěném koni nebo stavbu týpí si mohou vyzkoušet děti na desátém ročníku Bambiriády. Čtyřdenní přehlídka činností občanských sdružení dětí a mládeže se letos koná s mottem „Nestůj, pojď se přidat, máš právo na kamarády“ v téměř třiceti českých a moravských městech. Nabízí program plný zájmových aktivit, adrenalinových sportů i uměleckých zážitků, zaměřených především na týmovou zábavu a význam kamarádství.

Akci pořádá Česká rada pro děti a mládež, s podporou ministerstva školství. Návštěvníci se s aktivitami armády, policie nebo dětských oddílů mohou seznámit v jednotlivých stáncích. Přichystány jsou také výtvarné a tvůrčí dílny, kde si děti mohou vyzkoušet práci s keramikou, korálkování nebo výrobu loutek. K dispozici jsou také deskové hry a hlavolamy nebo stolní fotbal.

V hlavním městě jezdí v rámci Bambiriády parník mezi Dětským a Střeleckým ostrovem, první jmenovaný ostrov pak ještě s Andělem spojuje ekovláček ze zvlášť zřízené tramvajové zastávky Bambiriáda na mostě Legií. Stejně jako v Praze i v ostatních městech je akce pro návštěvníky zdarma, naopak každé z dětí dostane vstupenku, která umožní prohlídku některých muzeí, výstav nebo památek.