O dostavbu pražského dopravního okruhu se stále vedou spory

Praha - Severní část pražského okruhu by mohla být hotová do roku 2013, jižní do dvou let. Radní pro dopravu Radovan Šteiner z magistrátu má optimistické plány, chce celý okruh dostavět nejpozději do roku 2015. Obchvat na svém území ale odmítá suchdolská radnice, která stále doufá, že nakonec povede severnější variantu. To by ale celou stavbu podle magistrátu mohlo zdržet i o několik let.

Plánovaný okruh by měl ulevit centru metropole od nákladních aut. „Umožní uvolnit Jižní spojku a Barrandovský most pro osobní automobily,“ vysvětluje její výhody pražský radní pro dopravu Radovan Steiner (ODS).

Suchdolští se stejně snaží prosadit variantu, která by nevedla přes jejich obec. „Severní trasa má ty přednosti: je levnější, vyhovuje předpisům a dělí dopravu na tranzitní a mimoměstskou,“ předkládá argumenty pro změnu plánu výstavby suchdolský starosta Petr Hejl.

Pražský okruh má ulevit centru metropole především od nákladních aut. Kompletně hotový by měl být nejpozději do roku 2015.Jižní část okruhu začne řidičům sloužit do dvou let. Tento úsek propojí dálnici D1 na Brno s Plzeňskou D5. Jak se postaví poslední část okruhu z obce Březiněvsi na Satalice. Její plánování je totiž závislé na stavbě části okruhu přes Suchdol.