Větve, které rostou přes dopravní značky, vážně ohrožují dopravu

Praha -  Technická správa komunikací má v těchto dnech plné ruce práce s odstraňováním jarní zeleně, která na mnoha místech komplikuje život řidičům. Zeleň zakrývá dopravní značky, což může vést k dopravním nehodám. Stejně tomu je i v případě, kdy je hodně značek na jednom místě.

Pokud policisté, kteří každodenně kontrolují provoz, najdou zarostlou značku, informují o tom správu komunikací a ta pak problém řeší.

Bujná vegetace jen zhoršuje už tradiční problém. Nehodu může způsobit i velké množství značek na jednom místě. Řidič totiž kvůli nim může snadno ztratit orientaci v provozu. „Řidič by měl sledovat dopravu v komplexu, a pokud je značek na jednom místě hodně, například pět nebo šest, tak jeho vnímavost je snížená a může se stát, že třeba přehlídne přijíždějící auto," osvětluje nedostatky značení silnic mluvčí ÚAMK Pavel Kuchálik.

Dopravní experti upozorňují i na další problém, kterým je nesmyslné značení. Například výrazné omezení rychlosti bez zjevného důvodu, řidiče k dodržování předpisů příliš nemotivuje.