Festival Žiju stejně jako Ty! probíhá tento víkend

Praha - Centrální park Pankrác na Praze 4 tento víkend ožije desítkami rodinných aktivit, koncertů, soutěží a zajímavostí. Cílem akce je přiblížit, jak žijí zdravotně postižení a poukázat na problematiku jejich začleňování do společnosti.

Na akci si budou i zdraví návštěvníci moci díky speciální dráze na vlastní kůži ozkoušet obtíže handicapovaných při pohybu městem na vozíku nebo za pomoci slepeckého psa. Nechybí ledová plocha, lezecká stěna, lukostřelba, petang, módní přehlídka nebo projížďky na koních.

Z méně obvyklých aktivit dále nárazový trenažér simulující nárazy automobilu, dopravní hřiště s výukou základů silničního provozu a střelba laserovou pistolí po sluchu. Program nabídne i tým profesionálních hasičů a strážníci Městské policie.

Akci doprovodí koncerty kapel Southpaw, Unity, Milo, Photolab, U-Prag a Posmrtné zkušenosti. Vystoupí Laura a její tygři s koťaty, Jaroslav Svěcený, Libor Bouček, Barbara Nesvadbová, Martin Ručínský, Jiří Schmitzer, Tereza Černochová i Leona Machálková.

Na festivalu se představí téměř 30 chráněných dílen a firem, které zaměstnávají zdravotně postižené. Žiju stejně jako Ty! pořádá Nadační fond pto podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením a navšívit jej budete moci i v neděli.

Vydáno pod