Na třineckém nádraží usmrtil vlak muže, dalšího srazilo auto

Třinec/Kunčičky (Frýdecko-Místecko) - Dva lidé zemřeli v noci na dnešek při dopravních nehodách v Třinci na Frýdecko-Místecku. Devětačtyřicetiletého muže srazil vlak, zemřel po převozu do nemocnice. U vlakového nádraží se stala i druhá nehoda, při které jednačtyřicetiletý chodec nepřežil střet s osobním autem, informoval o tom mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Obě tragické nehody se staly u třineckého nádraží před sobotní půlnocí. Staršího muže srazila lokomotiva v kolejišti. Soudní pitva by měla objasnit, proč muž do kolejiště vstoupil. „Muže se zástavou dechu a srdce, kterému vlak amputoval nohu, lékaři na místě oživili. V nemocnici ale zraněním podlehl,“ dodal mluvčí frýdeckomístecké policie Ivan Žurovec.

Druhého muže srazil před nádražím zhruba o hodinu později taxikář. „Muž přecházel vozovku, projíždějící řidič však nestihl zareagovat a chodce srazil. Ten na místě podlehl těžkým poraněním hlavy,“ uvedl Žurovec. Pětačtyřicetiletý řidič taxislužby je podle něho podezřelý z trestného činu ublížení na zdraví a hrozí mu až pět let vězení.

Na Frýdeckomístecku se stala další vážná dopravní nehoda dnes dopoledne. Těžká zranění utrpěl devětatřicetiletý motorkář a a dvouletá holčička, oba byli převezeni do frýdeckomístecké nemocnice. Nedaleko Kunčiček narazil muž na motorce do osobního auta, které stálo v křižovatce. „Vážně zranil sebe i dvouletou holčičku, která seděla ve voze. Vůz po střetu ještě narazil do automobilu před sebou,“ řekl Žurovec.