Opravy mostů zkomplikují dopravu ve Frýdku-Místku

Frýdek-Místek - Velké komplikace čekají dopravu ve Frýdku-Místku. V šedesátitisícovém městě se totiž příští měsíc začnou opravovat dva mosty. Od 2. června bude kvůli kompletní rekonstrukci uzavřen most nad rychlostní silnicí vedoucí z Ostravy do Beskyd. Od poloviny června se začne opravovat i most přes řeku Ostravici u nádraží v Lískovci, místní části Frýdku-Místku, který je v havarijním stavu, uvedla mluvčí frýdeckomísteckého magistrátu Jana Matějíková.

„Statik na takzvaném Lískoveckém mostě, který spojuje Frýdek-Místek se Sviadnovem, odmítl nadále povolit provoz. Radní města proto odsouhlasili jeho celkovou rekonstrukci. Náklady budou činit téměř 24 milionů korun, hrazeny budou z městského rozpočtu,“ uvedl náměstek primátorky Petr Cvik. Nevyhovující je zejména izolace a odvodnění. Kvůli rekonstrukci bude tento most na dva měsíce uzavřen.

Dva týdny před uzavřením lískoveckého mostu začne ve Frýdku-Místku kompletní rekonstrukce mostu nad rychlostní silnicí z Ostravy do Beskyd. Ten bude podle informací dnešního Práva zcela uzavřen od 2. června na čtyři až pět měsíců. Za údržbu mostu je podle Matějíkové zodpovědná Správa silnic Moravskoslezského kraje (SS MSK), která také zaplatí za jeho opravu. Ředitel SS MSK Tomáš Böhm řekl, že oprava mostu je nezbytná, protože je ve velmi špatném stavu. „Celá rekonstrukce potrvá čtyři až pět měsíců proto, že celý most se musí udělat za úplné uzávěry. Nosná konstrukce se musí nadzvednout. Není to možné opravit za kratší dobu,“ uvedl. Celkové náklady na opravu činí podle něj 32 milionů korun.

Podle Matějíkové se po zahájení oprav mostů bude veškerá doprava soustřeďovat do okolních ulic v centru města, především v Ostravské a Příborské ulici. V těchto ulicích lze podle ní očekávat dopravní zácpy. „Velké komplikace se dají očekávat také u okružní křižovatky u Tesca,“ dodala.