Vlak srazil v Otrokovicích starší ženu

Otrokovice - Na železničním přejezdu Otrokovicích Kvítkovicích srazil vlak sedmdesátiletou ženu, která na místě zemřela. Nehoda se stala dnes okolo poledne. Souprava mířila do Zlína, havárii ohlásil strojvedoucí protijedoucího vlaku. Doprava na trati byla na dvě hodiny zastavena, a poté mohly vlaky projíždět se zvýšenou opatrností. Řekla mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Přivolaní záchranáři už ženě nebyli schopni pomoci, podlehla mnoha vážným zraněním. „Podle všeho ji srazil některý z vlaků, který jel dopoledne ve směru na Zlín. Vyšetřovatel zlínské policie bude ohledávat například nákladní vlak, který z tohoto důvodu musel zůstat odstavený v Lípě,“ uvedla Bartíková s tím, že jeho strojvedoucí si nikoho prý nevšiml.

Kvítkovicemi tato souprava projížděla v 11:00, jestli ženu srazil právě tento vlak, však zatím není jisté. Podle Bartíkové bude s největší pravděpodobností viníkem nehody sražená žena, která se údajně dostatečně nerozhlédla a vstoupila na trať nebo příliš blízko ní v době, kdy tudy projížděl vlak. Policisté žádají svědky, kteří se dnes dopoledne pohybovali na trolejbusové zastávce v Kvítkovicích a všimli si něčeho, co by pomohlo tragédii objasnit, aby se ozvali na linku 158.

V krátké době jde ve Zlínském kraji o druhou smrtelnou havárii za účasti vlaku. V úterý večer zemřela šedesátiletá žena ze Slovenska po pádu pod vlak v železniční stanici ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku. Policie nezjistila cizí zavinění.

Dnes dopoledne také srazil projíždějící rychlík zatím neznámou ženu na železničním přejezdu mezi Jaroměří a Semonicemi na Náchodsku. Doprava na trati v místě nehody byla přerušena.