Zeman myslí na politický návrat, tvrdí to jeho příznivci

Praha - Příznivci bývalého předsedy ČSSD a expremiéra Miloše Zemana tvrdí, že Zeman myslí na politický návrat. Dokonce zakládají občanské sdružení s pracovním názvem Přátelé Miloše Zemana, tvrdí to deník Právo. Oficiálním cílem je prý představit jeho názory a dosáhnout toho, aby se politika opět stala věcí veřejnou a ne jenom záležitostí úzkých skupin. Podle něj má koordinaci činnosti sdružení na starosti Zemanův bývalý ministr průmyslu a obchodu Miroslav Grégr, který je zároveň jeho mluvčím.

Grégr Právu řekl, že práce na založení sdružení jsou v plném proudu a že jeho členové se chtějí sejít se spřátelenými právníky a sepsat stanovy a zpracovat přihlášku. Se Zemanem se má Grégr kvůli této věci sejít koncem června.

Zeman oficiálně odešel do „politického důchodu“ v roce 2003, kdy neuspěl ve volbě prezidenta republiky. Jeho stoupenci tehdy prohlásili, že za jeho nezvolení může část poslanců ČSSD, kteří nesouhlasili s jeho politikou - mimo jiné tehdejší premiér a předseda strany Vladimír Špidla a jeho zástupce Stanislav Gross. Zeman pak prohlásil, že do politiky se již nikdy nevrátí. Později se dostal i do sporů se současným předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem a stranu opustil.