Při nehodě na Příbramsku se zranilo pět lidí

Dlouhá Lhota (Příbramsko) - Pět lidí, z toho dvě ženy a dva muži lehce a jedna žena vážně, se zranilo dnes dopoledne při srážce dvou osobních vozů v Dlouhé Lhotě na Příbramsku. Lékaři převezli lehce zraněné do příbramské nemocnice. Ženu s vážným poraněním hrudníku přepravil vrtulník letecké záchranné služby do pražské motolské nemocnice, uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Nina Šeblová. V místě nehody zasahovali kromě zdravotníků také hasiči a policisté.

Na traumatologii motolské nemocnice transportoval vrtulník sedmatřicetiletou řidičku jednoho z aut. Byla při vědomí, přímo na místě jí lékaři poskytli neodkladnou přednemocniční péči.

Zbývající čtyři zranění cestovali ve druhém vozidle. Ženy ve věku zhruba 40 a 20 let měly pohmožděný hrudník, první z nich navíc i břicho a druhá poraněnou novu. Starší z žen převezli zdravotníci na chirurgickou ambulanci příbramské nemocnice, mladší tam odvezli také, ale na ortopedii. Na tomto oddělení skončili i oba muži s lehkými oděrky.

Účastníci dopravní nehody měli větší štěstí než několik desítek jiných lidí, kteří v právě končícím měsíci při dopravních nehodách zemřeli. Již nyní je zřejmé, že květen se v počtu lidí, kteří zahynuli při dopravních nehodách, zařadí do čela letošní bilance měsíčních statistik.

Podle neoficiálních údajů zahynulo na silnicích od počátku měsíce do pátku 78 lidí, 316 lidí bylo zraněno. Situaci navíc může ještě zhoršit dnešek. Nejtragičtějším letošním měsícem byl doposud duben, kdy zemřelo na silnicích 72 lidí.