Na Bruntálsku havarovalo malé letadlo, nikdo nebyl zraněn

Bruntál - Ultralehké letadlo havarovalo dnes ráno nedaleko obce Tvrdkov na Bruntálsku. Pilotovi se podařilo nouzově přistát a vyvázl bez zranění. Nehodu nyní vyšetřuje policie a pracovníci letecké inspekce. Na místo byli přivoláni pracovníci Útvaru pro odborné vyšetřování leteckých nehod a policie.

Stroj pilotoval třiačtyřicetiletý Polák, který odstartoval z letiště v Zábřehu nedaleko Hlučína na Opavsku. Okolo 08:30 si všiml závady na stroji a rozhodl se nouzově přistát. „Během manévru zavadil křídlem o větve stromu a letoun poškodil. Přesto se mu podařilo bez zranění přistát. Žádná další škoda nevznikla,“ popsal nehod severomoravské policie Jiří Klein.

V poslední době je to druhé zřícení malého letadla v Moravskoslezském kraji. Koncem dubna se ultralight zřítil na Novojičínsku. Trosky několik hodin hledali policisté a hasiči. Letadlo po pádu začalo hořet. Nehodu nepřežil pilot a druhý člen posádky.

Podobná tragická nehoda malého soukromého letadla se v Moravskoslezském kraji stala i loni v březnu. Tehdy v Trnávce na Novojičínsku havarovalo malé letadlo typu Zlín 142. Dva muži na palubě pád letadla nepřežili. Stejnou bilanci měl i pád ultralehkého letadla, které se v září zřítilo na louku nad slévárnou ve Varnsdorfu.