Armáda začala znovu přebírat tatrovky

Praha - Náčelník generálního štábu Vlastimil Picek rozhodl, že vojsko bude znovu odebírat nákladní vozidla Tatra. Armáda přestala brát tatrovky před 13 dny. Důvodem bylo, že do kabin při dešti zatékalo. Armáda si celkem objednala více než 550 vozů, za které by měla zaplatit celkem 2,6 miliardy korun.

Armáda nedávno zjistila, že do kabin 14 tatrovek při dešti zatékalo. Chybné těsnění dodávala společnost SVOS Přelouč, která podle dřívějších informací závady již odstranila. Firma také uvedla, že zkontroluje i ostatních 121 vozidel, která vojsko již přebralo. Podle štábu se ale netěsnost kabiny projevila u dalších šesti vozidel, která byla již předána armádě. Kopřivnická Tatra se však podle štábu zavázala, že závady odstraní i u těchto vozidel.

Nákup nákladních tatrovek se od počátku neobešel bez problémů. Vojsko mělo původně první vozidla obdržet už v listopadu. Zakázka se však kvůli nesrovnalostem, které vyšly najevo během testů automobilů, zpozdila. První vozidla proto vojáci převzali až koncem března.