Praze se podeváté konal běh pro Paraple

Praha - Pražské výstaviště bylo svědkem dalšího ročníku už tradičního Běhu pro Paraple. Ten pomáhá získat peníze na činnost Centra Paraple, které učí vozíčkáře dosáhnout co největší soběstačnosti. Akci přišla podpořit řada osobností, chybět nemohl ani patron Centra Zdeněk Svěrák.

Sto metrů dlouhá trať a příjemný pocit, to čekalo na ty, kteří se rozhodli přispět na dobrou věc. Benefičně sportovní běh se konal již podeváté, druhým rokem na pražském Výstavišti. „Běh pro Paraple začal takovým nevinným závodem, kdy se Michal Horáček vsadil se svým přítelem o sto tisíc, že uběhne 5 km rychleji než on, ačkoli je kuřák a netrénovaný.My jsme tam přišli a Horáček to vyhrál. A dal nám kbelík plný drobných a to bylo těch sto tisíc. Pak vymyslel, jestli by se tenhle princip nedal uplatnit pro veřejnost,“ popisuje vznik akce Zdeněk Svěrák.

Oproti jiným závodům tady ale nejde o vítězství. Hlavní je dobrá nálada a radost z běhu. Pořadatelé se letos zaměřili i na ty nejmenší. Největší zájem byl o 5 metrů vysokou lezeckou stěnu. Bez odezvy nezůstala ani trampolína nebo malování na obličej. Výtěžek z letošního běhu podpoří dostavbu budovy Centra Paraple.