Nádražím v Čelákovicích po nehodě opět jezdí osobní vlaky

Čelákovice (u Prahy) - České Dráhy v noci na dnešek obnovily částečně provoz na trati v Čelákovicích u Prahy, který zastavila páteční nehoda osobního vlaku. Zatím se jezdí po jedné koleji a využívat ji mohou jen osobní vlaky. Druhá kolej se stále opravuje. Rychlíky z Prahy do Hradce Králové a dalších východočeských stanic stále jezdí odklonem přes Poříčany, mimo stanici Lysá nad Labem. Větší zpoždění nemají, sdělil Petr Šťáhlavský z tiskového oddělení ČD.

V pátek ráno vykolejil zhruba 200 metrů před zastávkou v Čelákovicích vlak City Elefant jedoucí z Prahy do Kolína přes Nymburk. Nehoda se stala v místech, kde kvůli výluce zabezpečovacího zařízení po přívalových deštích v uplynulých dnech jezdí vlaky maximální rychlostí 40 kilometrů za hodinu. Vykolejil prostřední vůz osobní soupravy. Nikdo nebyl zraněn.

Podle prvních odhadů vznikla na vlakové soupravě škoda 4,2 milionu korun a na kolejích a výhybkách 600.000 korun. Příčiny nehody se vyšetřují, podle ČD i Drážní inspekce nelze vyloučit technickou závadu ani selhání lidského faktoru.