Na nádraží v Brně se srazily osobní vlaky, na místě jeden zraněný

Brno - Dva osobní vlaky se dnes odpoledne bočně srazily na brněnském hlavním nádraží, když současně vyjely z páté a šesté koleje ve směru na Tišnov a Letovice. Záchranáři ošetřili na místě jednoho lehce zraněného člověka, do nemocnice nemuseli převézt nikoho. Podle Jana Kučery z Drážní inspekce se lehce zranila průvodčí. V péči lékařů je také jedno dítě, které je v šoku.

Nyní Drážní inspekce vyšetřuje, proč se vlaky vlastně srazily, je ale pravděpodobné, že nehodu zavinil některý ze zaměstnanců Českých drah. „Osobní vlak jedoucí do Letovic ze stanice s největší pravděpodobností odjížděl na červenou,“ řekl mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar.

Škoda se vyšplhala na milion korun. Poškozené jsou hlavně vagóny, koleje a výhybky. Na místo už dorazil drážní jeřáb, který bude nasazovat dva vykolejené vagony zpět na koleje.

Nejméně na hodinu byla doprava zastavena úplně. Srážka vlaků komplikuje odbavování souprav. Provoz je sveden pouze do dvou kolejí. Vlaky proto nabírají zpoždění. Vlakové soupravy se hromadí v okolí nádraží a čekají, až dostanou pokyn, že mohou vjet do centra. Mezi Židenicemi a hlavním nádražím jezdí vlaky pouze po jedné koleji. Pro některé cestující je proto výhodnější vystoupit právě v Židenicích a dál se přepravovat městskou hromadnou dopravou.

„Úplné obnovení provozu na hlavním nádraží v Brně se předpokládá během dnešní noci,“ řekl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.