Čtyři nehody motorkářů se staly od pátku na Příbramsku

Příbram - Při dvou nehodách motorkářů bylo způsobeno lehké zranění a při jedné těžké. K první havárii došlo v pátek odpoledne v katastru obce Vysoký Chlumec, uvedla na webu mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Sedmnáctiletý mladík nepřizpůsobil jízdu stavu vozovky, dostal s motorkou smyk, přejel do protisměru a bočně narazil do Škody Felicia. Poté sjel do příkopu.

Druhá nehoda se stala v pátek večer v Jincích ve Zborovské ulici. Jedenadvacetiletý spolujezdec na motocyklu Kawasaki spadl na komunikaci. Muž neměl na hlavě přilbu a utrpěl lehké zranění, a to tržné rány na hlavě a otřes mozku.

Další nehoda s lehkým zraněním se stala ve stejnou dobu v Líchovech. Jedenačtyřicetiletý řidič motorky Yamaha při projíždění zatáčkou strhl řízení do protisměru a narazil do levé části Mercedesu. Hmotná škoda na vozech byla odhadnuta na 30 tisíc korun. Motorkář byl ošetřen na ortopedické ambulanci, uvedla policejní mluvčí.

Těžké zranění si vyžádala sobotní nehoda v Jincích. Sedmadvacetiletý motocyklista začal ve stoupání před zatáčkou předjíždět dva cyklisty. V té době vyjelo z protisměru vozidlo Renault Thalia. Motocyklista se snažil střetu zabránit, strhl řízení doprava a narazil do osmadvacetiletého cyklisty. Ten upadl na vozovku a utrpěl těžké zranění nohy. Motorkář sjel do silničního příkopu. Způsobená škoda byla vyčíslena na 100 tisíc korun.

Vydáno pod