Po srážce mikrobusu s dodávkou je devět zraněných

Doudleby nad Orlicí (Rychnovsko) - Při čelní srážce dodávky s mikrobusem utrpělo dnes ráno zranění devět lidí na silnici v Doudlebách nad Orlicí na Rychnovsku. Osm cestujících z nehody vyvázlo s lehkými zraněními, jeden člověk byl zraněn středně těžce. Zraněné záchranáři převezli k ošetření do nemocnic v Hradci Králové a Rychnově nad Kněžnou, uvedli zástupci policie a hasiči. Krátce po nehodě policie mluvila jen o osmi zraněných.

Řidič osobního auta Audi Allroad vyjel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se střetl s mikrobusem Peugeot Boxer, ve kterém jelo osm lidí. Alkohol v krvi u obou řidičů policie nezjistila. Další okolnosti a příčiny nehody policie vyšetřuje.

Nehoda se stala na hlavním tahu spojujícím Hradec Králové s Ostravou. Policie dopravu na místě nehody po zhruba dvě hodiny řídila kyvadlově.

Poslední nehoda s větším množstvím zraněných se stala v neděli mezi obcí Ruda a Rakovníkem. Při srážce dvou osobních aut tam bylo zraněno osm lidí, z toho jeden těžce. Jedno z aut shořelo.