Oprava trati omezí tramvajový provoz na pražském Žižkově

Praha - Kvůli opravě trati v Seifertově a Olšanské ulici v Praze 3 nebudou jezdit asi tři týdny tramvaje mezi zastávkami Husinecká a Nákladové nádraží Žižkov a také Olšanské náměstí a Flora. Výluka potrvá od 14. června do 8. července, informoval Dopravní podnik hlavního města Prahy.

Linka číslo 5 bude odkloněna ze zastávky Masarykovo nádraží přes Václavské náměstí, Národní třídu, Újezd a Anděl do obratiště Kotlářka. Tramvaj číslo 7 bude končit v obratišti Sídliště Řepy. Linky číslo 9 a 26 budou jezdit jen do zastávky Husinecká.

Noční tramvaj číslo 55 bude mezi Jindřišskou a Palmovkou odkloněna přes Masarykovo nádraží, Florenc a Invalidovnu. Linka číslo 58 pojede mezi Florou a Lazarskou přes Orionku, Náměstí Míru, I. P. Pavlova a Karlovo náměstí.

V úseku zastávek Spojovací, Ohrada, Želivského, Strašnická, Radošovická a Nádraží Hostivař bude přes den v provozu zvláštní tramvajová linka číslo 39. Náhradní autobusy X-5 budou jezdit přes den mezi Husineckou a Želivského a X-9 mezi Husineckou a Nákladovým nádražím Žižkov. Noční provoz zajistí autobusy X-55, které pojezdou v úseku Lazarská, Nákladové nádraží Žižkov a Palmovka, a X-58 mezi Lazarskou, Florou a Želivského.