U Brna zahynul při nehodě padesátiletý řidič

Brno - U obce Nový Dvůr u Brněnské přehrady se dnes dopoledne stala tragická dopravní nehoda, při které zemřel jeden člověk. Na křižovatce hlavní silnice s vedlejší se srazilo osobní auto s těžkým nákladním vozidlem. V osobním voze zemřel řidič, jednoho spolujezdce odvezla helikoptéra do nemocnice s těžkým zraněním, další dva lidé v autě utrpěli lehká zranění, uvedl mluvčí brněnských policistů Bohumil Malášek.

Nehoda se stala nedaleko hradu Veveří. Podle prvního zjištění policistů zavinil nehodu padesátiletý řidič osobního automobilu, který nedal přednost nákladnímu vozu. Kamion naložený 16 tunami štěrku, který jel po hlavní silnici, narazil do levého boku škodovky vyjíždějící z boční silnice a po střetu ji vytlačil asi 15 metrů mimo vozovku na louku, řekl mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

V osobním voze, v kterém jeli čtyři lidé, na místě zemřel padesátiletý řidič. Do nemocnice zdravotníci převezli další tři zraněné pasažéry škodovky, třiapadesátiletého a dvaatřicetiletého muže a osmadvacetiletou ženu. Pětadvacetiletému řidiči kamionu se nic nestalo, po nehodě byl ale v šoku, dodal Malášek.