Policii se přihlásil muž, který měl údajně zlikvidovat tělo Lamberta Krejčíře

Praha - Policii se přihlásil důležitý svědek v kauze únosu Lamberta Krejčíře, jehož tělo měl údajně v roce 2002 zlikvidovat. Informaci zveřejnil deník Právo. Mrtvolu otce Radovana Krejčíře přivezl ještě v den únosu Miroslav Rus, jeden z obviněných v této kauze, tvrdí svědek. Je jím děvětapadesátiletý muž z Přerova, který sedí v současné době ve vězení za loupež. Za mřížemi, kde strávil většinu svého života, se zřejmě také seznámil s Rusem.

Tělo Lamberta s prostřelenou hlavou měl podle výpovědi přivézt Rus k muži domů do Přerova, z plánované akce ale nakonec sešlo a Rus zase odjel. Vladimír Vaňek, advokát jednoho z obviněných z únosu podnikatele, vidí svědectví jako problematické. „Líčí detaily, které viděl na vzdálenost tři sta metrů a zároveň nerozpozná člověka sedícího proti němu u stolu,“ uvedl pro deník Právo.

Pokud by ovšem svědek mluvil pravdu, znamenalo by to pro vyšetřovatele veliký zlom v případu, neboť zatím se kvůli nedostatku důkazů nemohou hnout z místa. Lambert Krejčíř zmizel na podzim roku 2002. Policie z únosu podezřívá šest mužů, jedním z nich je i šéf fotbalového klubu Marila Příbram Jaroslav Starka. Podnikatele měli unést, odcizit mu větší množství peněz a také ho nutit uhradit dluhy jeho syna Radovana. Během únosu Lambert údajně zemřel, ale jeho tělo nebylo nikdy nalezeno.

Mnohé by zřejmě objasnil výslech Radovana Krejčíře, ten ale uprchl do Jihoafrické republiky, odkud se na návrat nechystá. V Česku je stíhán za majetkové a násilné trestné činy. JAR jeho vydání zpět do republiky ale prozatím zamítla.