Opravy omezí dopravu mezi Ústím nad Labem a Lovosicemi

Ústí nad Labem - Celý víkend řidiči nákladních aut nebudou moci využívat frekventovanou silnici podél Labe mezi Ústím nad Labem a Lovosicemi, která je nejkratší spojnicí mezi nedokončenými úseky dálnice D8. Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Martina Vápeníková uvedla, že silnice bude uzavřena kvůli rekonstrukci železničního přejezdu u ústeckých zdymadel, silničáři podle ní uzavírky využijí a položí zde nový povrch.

Osobní auta po silnici projedou, jen musí počítat se zdržením. Budou moci využít provizorní komunikaci vedoucí skrz čtvrť Vaňov.

Kamiony dopravní značení odkloní směrem na Teplice a budou muset jet po silnici E55. Jde o druhou možnou trasu spojující nedokončené úseky dálnice. Po silnici většinou kamiony jezdí z Lovosic do Ústí nad Labem, naopak cestu podél Labe využívají v druhém směru.

Zavřená silnice patří k nejnebezpečnějším v regionu. Velitel severočeské dopravní policie Jiří Ušák letos na jaře řekl, že loni tu při různých dopravních nehodách zahynulo 11 lidí, což je zhruba 14 procent všech obětí dopravních nehod v Ústeckém kraji. Silnici se ulehčí až po dokončení dálnice přes České středohoří, kterou chce mít ŘSD hotovou v roce 2010.