V Krásně se zřítilo malé letadlo, dvoučlenná posádka zahynula

Krásno (Sokolovsko) - Malé ultralehké letadlo se dnes odpoledne zřítilo u Krásna na Sokolovsku. V jeho troskách zahynula dvoučlenná posádka. Informoval o tom mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Hutta.

Neštěstí se stalo u místního letiště, není tak vyloučeno, že se na něm pilot pokoušel kvůli technickým problémům přistát. Na místě je policie, událost bude vyšetřovat letecká inspekce.

Podle svědků, kteří byli poblíž, nad letiště přiletělo letadlo, náhle se zřítilo k zemi a začalo ihned hořet. „Svědci zavolali policii. Hlídka, která přijela na místo jako první, se pokoušela oheň uhasit, ale letadlo již bylo v plamenech. Oheň pak uhasili hasiči,“ řekla mluvčí sokolovské policie Andrea Kávová. Podle Hutty v kabině letadla zahynuli dva muži ve věku 52 a 54 let.

Letadlo spadlo několik desítek metrů od dráhy letiště do hluboké trávy. Náraz a oheň letadlo natolik zlikvidovaly, že v husté trávě nebyly vidět ani jeho zbytky. Policisté nyní čekají na leteckou inspekci, která by měla vyšetřit příčiny nehody.

K tragickým nehodám ultralehkých letadel vyjíždějí záchranáři v České republice několikrát ročně. Letos zasahovali například v dubnu v Miroslavi na Znojemsku. Pilot stroje na místě uhořel. Před týdnem si pád ultralehkého letadla na Jičínsku vyžádal dva lidské životy.