Na pražském hlavním nádraží bude uzavřena část odbavovací haly

Praha - Kvůli rekonstrukci hlavního nádraží bude v Praze v následujících dnech uzavřena část nové odbavovací haly. Pro cestující se uzavře severní schodiště spojující dolní a horní část haly a provoz bude výrazně omezen také v její severní části, informovalo tiskové oddělení Českých drah (ČD).

V následujícím období budou omezeny vstupy do nádraží v severní části směrem od Bolzanovy ulice a také vstup do stanice metra Hlavní nádraží. Stanice nebude zcela uzavřena a vstup bude umožněn po schodišti v jižní části haly. Po otevření třetího a čtvrtého nástupiště a uzavření nástupišť jedna a dva kvůli modernizaci kolejiště jde o další významnou úpravu režimu nádraží v době jeho současné rozsáhlé rekonstrukce.

Přestavba začala před více než rokem a ještě minimálně čtyři roky potrvá z důvodu potřeby zachovat vlakový provoz. Po jejím ukončení má nádraží sloužit jako moderní dopravně-komerční centrum s obchody, restauracemi a bankami, které budou využívat nejen pasažéři, ale i obyvatelé Prahy.

Pražské hlavní nádraží je největším nádražím v České republice, denně odbaví až 100 000 cestujících a vytváří asi deset procent tržeb ČD z osobní dopravy.