Dálnici D2 blokovaly havárie kamionů

Podivín (Břeclavsko) - Dálnici D2 dnes blokovaly u Podivína na Břeclavsku nehody kamionů. Na 34. kilometru ve směru na Bratislavu po půlnoci havarovalo nákladní auto převážející náhradní díly do automobilů. Ráno se v opačném směru také stala nehoda kamionu. U Podivína se podařilo dálnici zprůjezdnit kolem deváté hodiny a kolony se tam pomalu rozjíždějí. Ještě před tím ale havarovala policejní hlídka, která jela pomoci s řízením dopravy v kritickém úseku.

„Dálnice je ve směru na Bratislavu průjezdná v levém pruhu. Kolony se rozjely, problémy již nevznikají. Brzy bude havarovaný kamion z komunikace odstraněn zcela a provoz plně obnoven,“ uvedl krátce po deváté hodině operační důstojník policie.

Řidič nákladního auta převážejícího autodíly utrpěl lehké zranění. Škoda bude patrně vysoká, zatím ale nebyla vyčíslena.

Policisté odkláněli dopravu z dálnice na sjezdu na Hustopeče, zpět na dálnici se řidiči vraceli v Podivíně. V Hustopečích havarovala policejní hlídka, která spěchala pomoci organizovat odklon. Podle dostupných informací se tak stalo poté, co policejní vůz vytlačil z vozovky kamion. Nikdo nebyl zraněn.