Při srážce aut v Bohumíně zemřel člověk

Bohumín (Karvinsko) - Smrtelná dopravní nehoda se dnes dopoledne stala u Bohumína na Karvinsku. Při srážce dvou osobních automobilů zemřel jeden člověk a další čtyři utrpěli vážná zraněná. Těžce zraněnou, asi patnáctiletou dívku převezl vrtulník letecké záchranné služby do ostravské fakultní nemocnice. Příčiny nehody zatím policie nezná.

Nehoda se stala kolem 10:30 na silnici první třídy ve směru od Dolní Lutyně asi 400 metrů před Bohumínem. „Čelně se srazil renault s protijedoucí felicií. Devětatřicetiletý řidič renaultu a jeho o čtyři roky starší spolujezdec utrpěli těžké zranění. Jedenapadesátiletý řidič felicie zemřel na místě. Ve vozidle měl dvě spolujezdkyně, třicetiletou ženu a asi patnáctiletou dívku. Obě byly těžce zraněny,“ upřesnil mluvčí karvinské policie Stanislav Sobol.

Řidič felicie zemřel ještě před příjezdem záchranářů. Mladá dívka byla ve vážném stavu a utrpěla poranění hlavy, břicha a horní končetiny. Další tři pacienti utrpěli středně těžká poranění. Lékaři u nich zjistili otřes mozku a poranění končetin. „Pacienti byli předáni do nemocnic v Karviné, Bohumíně a do ostravské městské nemocnice,“ upřesnil mluvčí.

Do těžké autohavárie se podle Sobola připletla ještě čtyřiatřicetiletá řidička toyoty. Při projíždění kolem místa nehody totiž narazila do havarovaných vozidel. Žena podle Sobola vyvázla bez zranění, na vozidle měla poškozená světla.