Na Zlínsku zasahovali hasiči u nehody

Březnice (Zlínsko) - V neděli dopoledne zasahovali hasiči u dopravní nehody tří osobních aut v Březnici na Zlínsku. Velmi významnou pomoc prokázaly aktivované airbagy ve všech vozech, stejně jako i dětské autosedačky u nejmladších dětí, uvedl na webu mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Podle svědků přejel devětapadesátiletý řidič Mazdy 2 v klesání do obce a v prostoru křižovatky mimo svůj jízdní pruh, kde do jeho pravého boku narazila protijedoucí řidička. Ta se nemohla vozu vyhnout do protisměru, kde jela další auta, ani nárazu zabránit intenzivním brzděním. Po nárazu se Mazda převrátila na bok a narazila do dalšího vozidla, které čekalo v křižovatce na volný průjezd, doplnil mluvčí.

Zraněný řidič zůstal ve vozidle, které bylo následně svědky převráceno zpět na kola. Zraněný muž byl později vyproštěn a přenesen do sanitky. Po ošetření byl odvezen do nemocnice.

Řidičky Octávií neutrpěly žádná zranění, stejně jako spolujezdci. Lékař zdravotnické záchranné služby na místě prohlédl všech osm účastníků nehody.

Dopravní nehoda si vyžádala omezení v průjezdnosti na jednom z hlavních přivaděčů do Zlína. Po dobu zásahu hasičů a záchranářů byla doprava nejdříve zcela uzavřena a později řízena kyvadlově hlídkami policie.