Mrtvá žena nalezená v Orlické přehradě je Sekáčová

České Budějovice - Žena, jejíž tělo ukryté v plastové truhle objevili minulý týden rybáři v Orlické přehradě, je podle úterní Mladé fronty Dnes pohřešovaná sedmatřicetiletá Marcela Sekáčová z Prahy. To, že se skutečně jedná o ni, prohlásila jak mluvčí pražského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová, tak i soudce, který za její vraždu odsoudil táborského lékaře a jejího milence Vladimíra Mikuše. Identitu Sekáčové potvrdily testy DNA.

Potvrzení identity bude klíčové především pro Mikuše. Ten byl Městským soudem letos v dubnu odsouzen za to, že Sekáčové způsobil ublížení na zdraví s následkem smrti. Podle soudu ji usmrtil na neznámém místě, neznámým způsobem a ukryl ji neznámo kde. Tělo ženy kriminalisté do dubnového soudu nenašli. Obhájce i žalobkyně se tehdy proti rozsudku odvolali.

Lékař byl původně obžalován z vraždy. Kvůli chybějícímu tělu ale soud
nakonec čin překvalifikoval na ublížení na zdraví s následkem smrti. Teď mu může hrozit až patnáctiletý trest.

"Vrchní soud pravděpodobně náš původní rozsudek zruší a začne znovu
dokazování, které bude mít velmi významný dopad na výši trestu," řekl MfD pražský soudce Petr Braun. Mluvčí pražského státního zastupitelství
Zenklová řekla, že státní zástupce seznámí soud s novými poznatky a navrhne zrušení rozsudku a vrácení věci Městskému soudu v Praze.