Po srážce nákladního auta a autobusu dostal cestující epileptický záchvat

Liberec - Srážka nákladního automobilu s autobusem zkomplikovala dnes odpoledne dopravu nejen na výpadovce z Liberce na Děčín, ale následně i v samotném krajském městě. V autobusu nebyl při srážce nikdo zraněn, nákladní auto ale na korbě převáželo cestující. Jeden z nich byl vážně zraněn na hlavě, což mělo za následek epileptický záchvat. Další tři lidé byli zraněni lehce.

Nehoda se stala kolem 15:30 na čtyřproudé silnici směrem na Děčín zhruba 200 metrů za nájezdem. Vinu může mít na nehodě i průtrž mračen, která výrazně snížila viditelnost. Řidič avie zřejmě zazmatkoval a chtěl se na silnici otočit, přitom do něj narazil autobus. „Okolnosti nehody se ale stále vyšetřují,“ řekl operační důstojník liberecké policie. Nehoda podle něj zablokovala dopravu směrem na Děčín, po 16:00 byl jeden pruh zprůjezdněn. Přesto se v krátké době vytvořily dlouhé kolony, které komplikovaly dopravu i v centru města.

Nehoda nebyla jediná. V bouřce podle policie havarovalo několik řidičů, většinou se nehody obešly bez zranění. Plné ruce práce mají ale hasiči na Liberecku a hlavně na Českolipsku. Odstranit museli několik stromů, které nevydržely nápor větru a spadly na komunikace. „V Novém Boru spadl strom na osobní automobil, nikdo v něm ale naštěstí nebyl,“ řekl operační důstojník Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje. Přívaly vody také zaplavily několik sklepů, odkud hasiči čerpají vodu.