Rath chce střední Čechy vyléčit pojízdnou ambulancí – bez poplatku

Praha - Stínový ministr zdravotnictví a lídr středočeské krajské kandidátky David Rath dnes v rámci brífinku po jednání Ústředního výkonného výboru ČSSD předvedl své představy, jak vyléčí nejen Středočeský kraj. Za pomoci oranžového autobusu, který nese název "Rathova ambulance", bude v rámci své volební kampaně šířit sociálně demokratickou léčbu.

Podle šéfa strany Jiřího Paroubka je Středočeský kraj po dlouhá léta politickou doménou Občanské demokratické strany. „My tu situaci chceme změnit… Chtěl bych vyzvat středočeského hejtmana k tomu, aby si připravil věci v šuplatech k zabalení, ale zejména k tomu, aby opustil svoji obvyklou zbabělost, kterou se vyhýbá střetnutím v mediální oblasti, mám na mysli konfrontaci v televizi s doktorem Rathem,“ uvedl Paroubek.

Paroubek vyzývá hejtmana Středočeského kraje Bendla ke konfrontaci s Rathem 

Paroubek nenechává na dosavadním hejtmanovi Středočeského kraje nit suchou: „Pane Bedle, místopředsedo ODS, hejtmane Středočeského kraje, tedy dosud hejtmane Středočeského kraje, zkuste překonat svoji zbabělost a postavit se našemu kandidátovi, tak abyste byl schopen konfrontovat myšlenky, které máte obsaženy ve vašem programu s tím naším programem, který, jak jsem přesvědčen, je podstatně lepší.“

Volební program, se kterým ČSSD vyráží do Středočeského kraje, se v dalších krajích liší jen mírně. Krajské volby vnímá strana jednoznačně jako referendum o vládě Mirka Topolánka. Sociální demokraté slibují, že pokud z krajských voleb vyjdou vítězně, zruší poplatky v krajských nemocnicích a okamžitě zastaví privatizaci nemocnic.

Velkou důležitost přikládá ČSSD také vzdělání a otázce bezpečnosti: „Ministr Langer zasadil policii obrovskou ránu a schází asi pět tisíc policistů a bohužel to velmi negativně dopadá na všechny občany,“ uvedl Rath.

Za nejdůležitější téma považuje strana téma dopravy, především chce napravit současný stav komunikací, ale i úroveň železniční a veřejné autobusové dopravy.

„Rathovu ambulanci“ bude řídit „milionář“

Aby Rath občany dostatečně seznámil s programem ČSSD, pořídil si autobus - pojízdnou ambulanci - vybavenou například hlukoměrem a přístrojem na měření tlaku nebo alkoholu. Každé z těchto zařízení náležitě uvedl, například tlakoměr by měl voliče varovat před zvyšujícím se tlakem jako následkem vlády ODS.  

Po zadu nezůstal Rath ani s výběrem řidiče své ambulance - stal se jím milionář, alespoň co se počtu najetých kilometrů bez nehody týče.