Mimořádné vysílání ČT24 v pondělí 30. 6. 2008 – Zaostřeno na zdraví

Praha - Nový projekt mimořádných tematických dnů na ČT24 "Zaostřeno na…" se zítra, v pondělí 30. června, zaměří na zdraví ve všech aktuálních souvislostech. V celodenním speciálu nabídne ČT24 různé úhly pohledu na české zdravotnictví. Hovořit se bude o ekonomice ve zdravotnictví, budoucnosti diagnostických metod, českých i zahraničních reformách, poplatcích u lékaře a dalších současných tématech, jako je například očekávané setkání ministra zdravotnictví Tomáše Julínka s Českou lékařskou komorou.

Zajímá vás, jaký byl uplynulý půlrok se zavedenými poplatky ve zdravotnictví a jaké jsou další reformy, které by mohly následovat? ČT24 přinese první statistické údaje o dopadu poplatků na domácnosti a seznámí vás s dalšími eventuálními reformními kroky, mezi které může patřit převod pojišťoven na akciové společnosti, transformace nemocnic či změna systému zdravotního pojištění.

Chcete vědět, jak vypadá česká reforma v evropském kontextu po srovnání se zahraničními systémy? V pondělním mimořádném vysílání se dozvíte nejen, jak jsou na tom s reformami ve zdravotnictví naše sousední země, ale také jak se liší život českého venkovského doktora od toho městského nebo jaký je v naší zemi současný stav doktorů a sester. Celodenní speciál „Zaostřeno na zdraví“ se také zaměří na vztah Čechů k lékařům, kulturu chování a úplatky v ordinacích a dojde i na srovnání doktorů jako polobohů v českých seriálech i reálném životě.

Na závěr pondělního mimořádného vysílání pozvala Česká televize do speciálního vydání Událostí, komentářů ministra zdravotnictví Tomáše Julínka (ODS) a šéfa České lékařské komory Milana Kubka.

Demonstrace proti reformám ve zdravotníctví
Zdroj: ČT24