V Brně zahynul řidič při nehodě v Husovickém tunelu

Brno - Devětapadesátiletý muž zahynul dnes nad ránem v Husovickém tunelu v Brně. Stalo se tak poté, co se jeho vůz čelně srazil s protijedoucím autem, v němž patně jel opilý řidič. Ford devětapadesátiletého muže se při kolizi vzňal a šofér následně zemřel v plamenech. Viník nehody se pokusil po kolizi uprchnout. Byl ale dopaden a je v policejní cele.

Nehoda se stala v 05:30. Pětačtyřicetiletý řidič peugeotu z naprosto nepochopitelných důvodů najel do tubusu tunelu, v němž jela auta v protisměru. Tunel je dlouhý asi 500 metrů. Jízda řidiče peugeotu v tunelu na tahu Brno-Svitavy skončila srážkou po asi 150 metrech.

Podle dostupných informací se muž ani nepokoušel řidiči z fordu pomoci. Vyběhl z tunelu a snažil se uprchnout. Záhy byl ale dopaden. Policie zjišťuje zda byl pod vlivem alkoholu. „Nejevil známky zjevné opilosti. Dechové zkoušky schopen nebyl, krev ze zdravotních důvodů nedal, poskytl ale moč,“ uvedla mluvčí brněnské policie. Výsledky testů by podle ní mohly být známy v pondělí. Řidiči, který nehodu zavinil, podle policie hrozí až osm let vězení.

Zásah hasičů v tunelu byl podle jejich mluvčího složitý. Kvůli události byly na větší část dopoledne uzavřeny oba tubusy tunelu. Oheň zničil ford i peugeot. Škody se odhadují na 50.000 korun.