Protikorupční policie zatím jen shromažďuje informace o Wolfově firmě

Praha - Protikorupční policie zatím nezačala vyšetřovat možné zneužití dotací ve firmě Petra Wolfa. Zatím pouze vyhodnocuje a analyzuje dostupné informace. Právě kvůli zneužívání dotací měl Wolfa údajně vydírat předseda ČSSD Jiří Paroubek, který si tak prý chtěl zajistit poslancův hlas při prezidentské volbě. Paroubek ale vydírání popírá.

Na pozadí sporu stojí zjištění Nejvyššího kontrolního úřadu, podle kterého Wolfova ostravská firma UT 2002, která vyrábí pneumaticky pro terénní auta, nemůže doložit, na co využila dotace ministerstva životního prostředí, které byly určené na projekt Relace mezi životním prostředím a ekonomickým rozvojem.  

Na základě tohoto zjištění ministerstvo následně odstoupilo od smlouvy a nevyplatilo firmě zbývající dotace. Věc navíc předalo finančnímu úřadu v Ostravě, který má určit, kolik peněz bude muset firma vrátit. Wolf inkasoval 2,42 milionu na rok 2005 a 2,16 milionu korun na rok 2006. UT 2002 proti rozhodnutí ministerstva vznesla námitky, byly ale zamítnuty.