Na Jihlavsku havaroval mikrobus, 15 lidí je zraněno

Jihlava - Na Jihlavsku poblíž Stonařova havaroval dnes před třináctou hodinou mikrobus. Z třiadvaceti cestujících bylo 15 zraněno a 14 z nich bylo s tržnými ranami a zlomeninami převezeno do jihlavské nemocnice. Mikrobus jel z Českých Budějovic a vezl zaměstnance firmy Kostelecké uzeniny na odpolední směnu. U Stonařova sjel v mírném klesání do příkopu a narazil do stromu.

Podle čtyřiapadesátiletého řidiče Vladimíra Šice byla příčinou nehody technická závada. Pravděpodobně se zasekl plynový pedál, motor jel na plný plyn a brzdy už nestihly rozjetý mikrobus ubrzdit. Šic dále uvedl, že podél obou stran silnice jsou stromy, a tak se nárazu nedalo nijak zabránit.   

Majitel dopravní firmy Tomáš Husták řekl, že příčinou nehody mohl být zaseklý plynový váleček. „Mnohdy musíme vyměnit tři, než najdeme jeden, který funguje,“ dodává.

Na trase mezi Jihlavou a Stonařovem zůstával částečně omezený provoz  celé středeční odpoledne. Havarovaný mikrobus musel prozkoumat soudní znalec. Příčina nehody by mohla být známa do 30 dnů.