Nehoda auta na Kladensku způsobila dva požáry a výpadek proudu

Zlonice (Kladensko) - Ve středu večer naboural devatenáctiletý řidič do sloupu vysokého napětí na silnici mezi obcemi Zlonice a Šlapanice na Kladensku a vážně se zranil. Nehoda způsobila dva požáry a výpadek elektrického proudu pro zhruba 2 500 lidí. Sdělili to dnes mluvčí hasičů a záchranné služby.

Nehoda se stala kolem 18:00. Osobní vůz Škoda Favorit přerazil železobetonový sloup vysokého napětí a zkrat drátů vyvolal na dvou místech požár trávy a obilí. Kolem spadlého elektrického vedení vznikaly výboje o síle 22 000 voltů.

Řidič zůstal po nehodě zaklíněn v hořícím vozidle, ale byl při vědomí. Utrpěl mnohočetné zlomeniny nohy a pravděpodobně i vážné poranění hlavy, uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Nina Šeblová. Hasiči byli při jeho vyprošťování ohrožováni silnými elektrickými výboji. Záchranáři zraněného po vyproštění přepravili vrtulníkem do pražské střešovické nemocnice.

Hasiči pak ještě museli likvidovat dva požáry v příkopu u silnice, které způsobily žhavé okuje vzniklé zkratem na vedení vysokého napětí. Pracovníci rozvodných závodů kvůli nehodě proud odpojili, Šlapanice a Zlonice tak na několik hodin zůstaly bez dodávky elektřiny.