Wolf: Nebudu skákat, jak Paroubek píská

Praha - Šéf sociální demokracie Paroubek žádá po exposlanci ČSSD Petru Wolfovi omluvu za nařčení, že ho vydíral před prezidentskou volbou. Pokud se poslanec do tří dnů neomluví, nebo do 14 dnů neprokáže, že ho šéf ČSSD opravdu vydíral, hrozí Paroubek domáháním se práv soudní cestou - žalobou na ochranu osobnosti. Případná omluva může být písemná nebo ústní, ale musí být veřejná a týkat se celé ČSSD. Podle Paroubka totiž Wolf svým tvrzením, že si sociální demokraté zakládají na své poslance svazky, poškodil celou stranu. Wolf se však omlouvat nehodlá.

Vydírání prý může bývalý poslanec ČSSD dokázat, detaily zveřejnit odmítl. Je to podle něj neslýchané a nekorektní a pro předsedu ČSSD „takové diktátorské“, jak doslova řekl: „To je pro Paroubka typické takové nařizující, diktátorské. Nějaké termíny určuje a tak dále. Já rozhodně nebudu skákat tak, jak on píská.“ Proti žalobě se chce Wolf bránit všemi způsoby, které český právní řád umožňuje.

Jiří Paroubek měl poslanci hrozit zveřejněním údajných nesrovnalostí při čerpání dotace ve firmě, kde poslanec působil. Podle kontrolní zprávy ministerstva životního prostředí skutečně nebylo hospodaření Wolfovy firmy se státními penězi v pořádku. Náklady v roce 2005 ve výši 1 204 755 korun a náklady v roce 2006 ve výši 779 102 korun jsou částky, které jsou posuzovány jako neoprávněné použití prostředků státního rozpočtu.