Dvouletá holčička zemřela na následky týrání

Ústí nad Labem - Kriminalisté vyšetřují smrt dvouleté holčičky, která v pátek večer zemřela na následky týrání v Černčicích na Lounsku. Policie již trestně stíhá devětadvacetilatého druha její matky, který ji vážná zranění způsobil. Muž je nyní v policejní cele, vyšetřovatel podal návrh na jeho vazební stíhání. Dívka podle policie zemřela v pátek odpoledne, v době, kdy byla doma pouze s přítelem své matky. Přesnou příčinu smrti batolete ukáže až pitva.

Záchrannou službu zavolali sousedé matky dítěte, k nimž přišel devětadvacetiletý muž s vážně zraněným dítětem v náručí. V jejich bytě se pokusil holčičku oživit dýcháním z úst do úst. „Přijela rychlá a on s tou holčičkou bežel dolů, tam s ní seknul o zem,“ popsal další události soused.
 
Třicet minut poté holčička na následky zranění zemřela. Podle policistů je za její smrt zodpovědný právě druh matky dítěte, který jí smrtelná zranění způsobil v době, kdy jeho družka nebyla doma.

Muž byl obviněn z trestných činů ublížení na zdraví s následkem smrti a týrání svěřené osoby. Hrozí až osm let vězení. Policisté ale připouštějí, že trestný čin může být na základě dalších svědectví a znaleckých posudků ještě překvalifikován. Pak by mohl být obviněn z vraždy.