V Hranicích zvýší bezpečnost chodců

Hranice (Přerovsko) - V Hranicích na Přerovsku chtějí zvýšit bezpečnost chodců na přechodech a chystají řadu opatření. Jde hlavně o budování ostrůvků, které usnadňují přecházení, nebo zkracování vzdálenosti, kterou chodci musí překonat. Celkové úpravy vyjdou zhruba na čtyři miliony korun.

Radnice chystá v ulicích například rozšířit chodníky, zpomalit provoz zúžením vozovky, vybudovat ostrůvky pro chodce, ale i opravit okolí autobusových zastávek. „Všechny upravované přechody budou navíc intenzivněji nasvíceny, aby byli chodci lépe vidět a také, aby řidiči byli upozorněni na místa, kde jsou přechody pro chodce,“ doplnil mluvčí města.

Větší bezpečnost hodlá radnice klást především v hlavních ulicích jako je Třída 1. máje, Alešova, Purgešova a Komenského ulice. „Na Třídě 1. máje a Purgešově ulici se letos připravuje celkem pět bezpečnostních prvků. Na tyto akce získalo město dotaci 1,3 miliony korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Celkově by úpravy měly stát přibližně čtyři miliony korun,“ řekl mluvčí radnice Petr Bakovský.

Radnice hodlá také nejdůležitější přechody pro chodce ve městě vyvýšit a na čtyřech místech instalovat takzvané zpomalovací polštáře.

Vydáno pod