Dva řidiči dnes zemřeli při dvou nehodách na Písecku

Putim (Písecko) - Dva lidské životy si dnes vyžádaly dopravní nehody na Písecku. Dopoledne se u Putimi čelně srazily dva kamiony a jeden z řidičů střet nepřežil. Druhou obětí kolizí je řidič dodávky, který odpoledne u křižovatky Nová Hospoda narazil do stromu, sdělila mluvčí jihočeské policie Anna Drdová.

První nehoda dvou kamionů se stala kolem 11:00 na silnici II/140 mezi Pískem a Putimí u odbočky na Smrkovice. Při srážce zahynul sedmatřicetiletý řidič jednoho z kamionů, z kabiny museli jeho tělo vyprostit hasiči. Silnice je obousměrně uzavřena a policisté dopravu odklánějí přes Ražice, Kestřany a Zátaví.

Kolem 14:30 zřejmě nezvládl řízení řidič dodávky, který jel z křižovatky Nová Hospoda směrem na Plzeň. Narazil do stromu a zraněním na místě podlehl.

Mrtvých na jihočeských silnicích letos přibylo, ačkoli klesl počet nehod. Loni v prvním pololetí policisté evidovali 5 262 kolizí, letos se jich ve stejném období stalo o 637 méně. Ze 37 na 39 ale vzrostl počet obětí nehod, více lidí se také při nehodách těžce zranilo. V roce 2007 bylo 135 těžce zraněných, letos jich bylo 146.