Most v Černém Mlýně je po rekonstrukci opět průjezdný

Černý Mlýn (Sokolovsko) - Sokolovský kraj dokončil rekonstrukci silničního mostu v Černém Mlýně na Sokolovsku, který je teď opět v provozu. Opravu si vyžádal jeho špatný technický stav. Na investici za více než sedm milionů korun získal Karlovarský kraj dotaci z Evropské unie, informovala dnes mluvčí krajského úřadu Andrea Bocková.

Rekonstrukce mostu byla součástí velkého projektu rozvoje dopravní infrastruktury silnic II. a III. třídy v Karlovarském kraji. „K rekonstrukci se přistoupilo kvůli špatnému stavu původní nosné konstrukce i s ohledem na nutnost zvýšení zatížitelnosti mostu,“ uvedla Bocková. Most stojí na silnici, která spojuje hlavní silniční tah krajem, silnici I/6, s Tisovou, kde stojí elektrárna ČEZ, a na druhé straně s Kynšperkem.

Celkové náklady rekonstrukce dosáhly 7,1 milionu korun. Z toho 85 procent bude pokryto dotací z EU. Na dalších 7,5 procenta nákladů bude poskytnuta dotace ze státního rozpočtu a zbylých zhruba 600.000 korun bude uhrazeno z krajského rozpočtu, dodala Bocková.

Při rekonstrukci byla provedena úplná demolice nevyhovující nosné konstrukce a zůstala jen spodní stavba. Nad ní byly vybetonovány nové úložné prahy a železobetonová deska mostu, včetně izolace a nového povrchu. Stavební práce byly prováděny za úplné uzavírky, což umožnilo zkrátit dobu výstavby nového mostu na zhruba dva měsíce. Se stavbou se začalo na konci dubna a 26. června byla rekonstrukce mostu dokončena.